Bio

MTTR is het gloednieuwe project van Michaël (Micky) Peeters. De man speelde toetsen bij Birds That Change Colour, maar gaat voor zijn eigen project een meer elektronische weg op. Zijn debuutalbum maakte hij samen met CJ Bolland (Magnus). Een unicum want Bolland produced zou goed als nooit platen van andere bands, laat staan beginnende groepen. De plaat verscheen 26 april en de band stelde deze al voor op 28 maart in de PekFabriek in Antwerpen.

 

MTTR is , zoals het de beste muzikale projecten betaamt , het resultaat van een spontane ontmoeting op een dronken feestje. Na een bevlogen nachtelijk gesprek over analoge synths nodigt Micky technoproducer CJ Bolland uit in zijn thuisstudio in Antwerpen. Wat hij niet verwacht is dat CJ een week later ook daadwerkelijk aan zijn deur staat. Er wordt verder verbroederd over een gedeelde liefde voor vintage synths. Al snel worden de krachten verenigd en een uniek project is geboren. 

Door CJ's productieskills krijgen de analoog ingespeelde demo's van Micky een eigentijds laagje. De vintage geluiden worden opgeknipt en door de mangel gehaald: Where analogue keys meet digital fingers. Verder leveren nog enkele straffe gastmuzikanten hun bijdrage, waaronder Guy van Nueten op piano en Hugo Bogaerts (Wizards of Ooze) op sax en fluit en Shiani Bolland (zus van...) op vocals.

 

Intussen is het project uitgegroeid tot een 5-koppige liveband die de plaat vanaf maart 2019 zal voorstellen. Op het podium neemt Micky alle analoge synths voor zijn rekening en laat hij zich vergezellen door Shiani, Bert Hornikx (Astronaute) op drums en keyboards, Edward Capel op sax en Peter Verhelst op gitaar. Voor info en bookings: contact.mttr@gmail.com of tel 0479951010.